El Projecte Beta

Què és Probeta?

El Projecte Beta som un grup de persones autogestionat assembleàriament que vol experimentar amb la tecnologia donant suport a projectes de col.lectius d'àmbit social.

El Projecte Beta es va iniciar com una aposta política, contribuint a construir un món telemàtic no comercial, fugint de la lògica del mercat on tots els béns i serveis tenen un preu.

En el Projecte Beta tenim doncs la llibertat d'escollir els companys de viatge d'aquest projecte sense caure en motivacions mercantilistes, es tracta d'un projecte on col·laborem tots i totes: uns aportant la infraestructura necessària i els altres els continguts que li donen sentit.

Quota voluntària

Pujar a dalt

Què és un servidor autogestionat?

Un servidor autogestionat és un servidor que es gestiona assembleàriament, usant programari lliure, a diferència dels servidors comercials que ofereixen múltiples serveis.

Viquipèdia

Un servidor autogestionado, o servidor autónomo, es un servidor de Internet alternativo a los múltiples servicios que ofrecen los servidores convencionales. Las iniciativas principalmente apuestan por un mundo telemático no basado en mercantilizar la información, es decir antepone el contenido al lucro.

Los servidores que se financian autogestivamente por medio de iniciativas comerciales dentro de una línea cooperativa y de responsabilidad social (empresa de autogestión) o por medio de aportaciones voluntarias (organización sin ánimo de lucro). La gestión administrativa del servidor es asamblearia y en coherencia con todo esto promueve la libertad del conocimiento usando o distribuyendo software libre.

Wikipedia

Pujar a dalt